Microsoft Logo

Microsoft visar intresse för BlackBerry

BlackBerry är den kanadensiska mobiltillverkaren som dominerade den amerikanska marknaden men som lät den glida ur händerna.

När konkurrenterna utvecklades vägrade BlackBerry gå samma väg utan stannade kvar med sina gamla, väl beprövade mobilteknik. Det visade sig vara ett ödestigert val som fått företaget att krascha mot marken i fritt fall. Konkurrenterna däremot växer sig allt starkare på dess bekostnad.

Vid flera tillfällen har det ryktats att någon av de andra företagsjättarna ska ha lagt bud på BlackBerry. Nu kommer ytterligare ett sådant där webbsajten DigiTimes nämner att Microsoft visat intresse – precis som Lenovo, Huawei och Xiaomi ska ha gjort.

Aktievärdet steg snabbt

Bara ryktet gjorde att BlackBerrys aktie steg med tre procent, trots att flera instances manar till försiktighet i informationen. Webbsajten Betaville skrivar att Microsofts tänkta köp är långt ifrån ett skarpt läge då det ska röra sig om en utvärdering och inget annat.

Vad Redmond-företaget tänker göra med sin kanadensiska konkurrent om ett köp skulle bli aktuellt vet vi inte. Efter köpet av Nokia byggde Microsoft upp en ordentlig patentportfölj och det kan vara ett försök att utöka denna rejält. Microsoft kan även vara ute efter de kundbas som BlackBerry fortfarande har, då främst inom företag och myndigheter.

Okänt är också en tänkbar prislapp – så vi får helt enkelt avvakta och se om ryktet utmynnar i mer än bara ingenting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Microsoft Modern Keyboard – fingeravtrycksläsare och premiumkänsla

Microsoft har introducerat en fingeravtrycksläsare till ”Modern Keyboard” — ett nytt tangentbord…

Windows 11: Nu blir det enklare att flytta program till en ny dator

Om det är något som många bävar inför så är det flytten…

Många nyheter till nya Microsoft OneNote (2022)

Microsoft har äntligen börjat testa den nya OneNote-appen. Det här är en…

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…