adware

Microsoft har fört ett korståg mot skapare av malware och skadliga program, något som kommer att bli ännu tydligare när Redmond-företagets säkerhetsprogram blir ännu bättre.

Användare av System Center Endpoint Protection (SCEP) eller Forefront Endpoint Protection (FEP) kommer inom kort kunna blockera så kallad adware; reklamprogram som ofta följer med ”gratis” med andra program när dessa installeras.

Dessa adware-program är mycket oönskade hos administratörer på såväl företag som myndigheter och det är något Microsoft tagit fasta på. Därför kommer det snart att vara möjligt att ta bort adware-program direkt via SCEP och FEP.

Fortfarande är det bästa skyddet att användarna själva är uppmärksamma och inte laddar ned skadliga program eller annat otyg. Utbildning av anställda (och privatpersoner) kan rädda administratörer från flera timmars onödigt arbete men nu finns inom kort ännu en säkerhetsbarriär som lär göra många glada.

För vanliga konsumenter är det bästa att man har ett komplett säkerhetspaket installerat på datorn; ordentligt uppdaterat och av senaste version.

Har du haft adware på din dator? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser med dessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Spel på datorn

Ett populärt användningsområde för datorer är att spela spel. Det finns massvis…

Microsoft köper MinecraftEdu av Teacher Gaming LLC

Efter att ha köpt svenska speltillverkaren Mojang under 2014 för otroliga 2,5…

Microsoft funderade på att buda på Slack – för 8 miljarder dollar

Planerade Microsoft att köpa upp meddelandetjänsten Slack? Enligt de senaste uppgifterna från…

Casinospel på datorn idag

Idag är Microsoft Windows det mest använda operativsystemet på datorer. Även om…