Microsoft Edge Logo

Webbläsaren Edge får en funktion som gör att Flash-material på webbsidor kan pausas för att bidra till en bättre surfupplevelse.

Vad det innebär i praktiken är att annonser och animationer som baseras på Flash automatiskt pausas om de inte är centrala på sidan.

Den som surfar måste då manuellt klicka igång dem, annars syns de bara som statiska bilder. En välkommen funktion som kommer att bidra till längre batteritider, lägre belastning på surfenheten och snabbare laddningstider.

I takt med att allt färre webbsajter använder Flash och fler börjar använda HTML5 för samma syfte så är det ett bra sätt för Microsoft att sätta nästa spik i kistan.

Funktionen kommer med Anniversary Update vilken är tänkt att släppas senare i år. Tills dess rekommenderar vi att du stänger av Flash helt och undviker alla sajter som är beroende av denna förlegade och osäkra teknik.

Inte minst då Adobe fortfarande tvingas släppa panikuppdateringar för att lösa sårbarheter till vänster och höger. Att Flash överhuvudtaget får fortsätta existera är ett mysterium, lika så att alla verkar acceptera den osäkerhet som tekniken ger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mozilla tar bort RSS-stödet från Firefox

Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör…

Ny lösenordshanterare i Microsoft Edge

Nya webbläsaren Edge kommer med inbyggd lösenordshanterare När Windows 10 släpps den…

Nu fungerar Gmail med webbläsaren Edge i Windows 10 Mobile

Har du haft problem med att logga in på Gmail med webbläsaren…

Evernote släpper tillägg för Microsoft Edge

Evernote släpper ett officiellt tillägg för webbläsaren Microsoft Edge. Med det kan…