Microsoft arbetar med en konkurrent till Slack. Med Skype Teams ska större grupper med användare kunna samarbeta med trevligare villkor och tätare anslutning till varandra.

Den extremt populära meddelandetjänsten och kommunikationsverktyget Slack har fångat miljontals användare från bland annat Skype. Nu kan företagsjätten snart ge svar på tal.

Skype Teams ska påminna mycket om Slack men ge en större upplevelse med tätare integration med Microsofts andra tjänster. En stor fördel hos företag som använder Office 365 och inte vill byta till andra lösningar eller ha tredjepartsintegration.

Funktioner som smartare fildelning, möjligheten att skicka emojis och GIF-animationer finns givetvis med i Skype Teams. Även Threaded Conversations som många ser som hett efterlängtat. med trådade konversioner blir det lättare att följa vem som skrev om vad och till vem i samma grupp.


Lästips: Office Online finns nu till webbläsaren Edge — ladda ner tillägget här


Redan idag finns en omarbetad SharePoint-app för mobiltelefoner som delvis tar Microsoft närmare Slack. Den når dock inte hela vägen fram utan känns tyngre än nödvändigt — plus att bara namnet SharePoint lär skrämma bort en hel del potentiella användare.

Slack är värderat till otroliga 3,8 miljoner dollar, vilket blir cirka 32 miljoner kronor utan moms inräknat. Microsoft satsar stenhårt på området och om den Redmond-baserade företagsjätten kan slå sig in på allvar är frågan hur länge Slack behåller sitt värde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Spel på datorn

Ett populärt användningsområde för datorer är att spela spel. Det finns massvis…

Microsoft köper MinecraftEdu av Teacher Gaming LLC

Efter att ha köpt svenska speltillverkaren Mojang under 2014 för otroliga 2,5…

Microsoft funderade på att buda på Slack – för 8 miljarder dollar

Planerade Microsoft att köpa upp meddelandetjänsten Slack? Enligt de senaste uppgifterna från…

Casinospel på datorn idag

Idag är Microsoft Windows det mest använda operativsystemet på datorer. Även om…