Använder du Firefox och läser gärna RSS-flöden direkt i webbläsaren? Då bör du vara medveten om den senaste ändringen som Mozilla gjort i Firefox.

Mozilla har beslutat sig för att ta bort RSS-stödet i Firefox. Anledningen är tämligen enkel. Det är helt enkelt för få användare som fortfarande nyttjar stödet aktivt. Istället för att underhålla en funktion som ingen använder, ja då får den helt enkelt försvinna till förmån för andra lösningar.

I sitt beslut har Mozilla även vägt in sådant som tid för underhåll, prestanda och säkerhetskostnader. Det fanns helt enkelt för mycket att vinna genom att ta bort RSS-stödet för att inte behålla det. Och om vi ska vara ärliga så finns mycket bättre lösningar att använda än Firefox för att läsa RSS-flöden idag.

After considering maintenance, performance and security costs of feed preview and subscription features in Firefox, we’ve concluded that it is no longer sustainable to keep feed support in the core of the product – Gijs Kruitbosch, Firefox-utvecklare

Från och med Firefox 64 kommer webbläsaren automatiskt att exportera så kallade “live bookmarks” om användaren har sådana. De sparas till desktop i OPML-formatet som kan läsas av i princip alla andra webbläsare och RSS-applikationer.

Mozilla och Firefox kommer även att rekommendera andra RSS-läsare som kan vara värda att prova. Firefox 64 är planerad att släppas i december 2018.

Läs mer om nyheten på Techdows.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ny lösenordshanterare i Microsoft Edge

Nya webbläsaren Edge kommer med inbyggd lösenordshanterare När Windows 10 släpps den…

Nu fungerar Gmail med webbläsaren Edge i Windows 10 Mobile

Har du haft problem med att logga in på Gmail med webbläsaren…

Evernote släpper tillägg för Microsoft Edge

Evernote släpper ett officiellt tillägg för webbläsaren Microsoft Edge. Med det kan…

Office Online finns nu till webbläsaren Edge — ladda ner tillägget här

Office Online har äntligen fått ett officiellt tillägg till webbläsaren Edge tack…