Importera e-post till Outlook.com från Gmail & Yahoo

outlook-importera-yahoo-mail

Det är nu enklare än någonsin att byta ut sin nuvarande e-posttjänst mot Outlook.com. Tack vare nya verktyg från Microsoft kan man på några minuter flytta tusentals e-postmeddelanden från exempelvis Gmail och Yahoo – utan krångel eller besvärliga extraprogram som måste installeras på datorn.

Redan i december förra året lanserade Microsoft en Gmail-lösning som snabbt visade sig bli riktigt populär hos användarna som beslutade sig för att testa den. Så fort de inledande stegen slutförts påbörjar Microsoft migreringen och härifrån sköts allt flyttande helt automatiskt. I stort behöver man göra en manuell ändring i Gmail för att alla framtida meddelanden ska skickas till Outlook.com, en ändring som man få klara instruktioner om hur man gör.

Om du vill testa Gmail-importeringen själv kan du starta processen via denna länk.

Helt nyligen introducerades en möjlighet att importera meddelanden från i stort alla IMAP-tjänster som finns, inklusive Yahoo Mail. Alternativt kan man registrera sitt Yahoo-konto direkt på Outlook.com så alla sparade kontakter syns även på det nya kontot.
För att påbörja importeringen från Yahoo Mail börjar man med att logga in på Outlook.com -> Gå till Inställningar -> Klicka på “Importera e-postkonton” -> Välj Yahoo och fyll i alla nödvändiga uppgifter för inloggningen.

Om man tänker importera e-postmeddelanden från en annan IMAP-tjänst går man istället till Inställningar -> Klicka på “Importera e-postkonton” -> Välj Annan e-postleverantör och fyll i alla nödvändiga uppgifter.

I båda fallen sköter Microsoft all importering helt automatiskt i bakgrunden. När allt är klart får man ett meddelande om saken och enklare än så kan det nog inte bli.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.