Xbox Music till Windows Phone 8.1 uppdateras – många nyheter på gång

Xbox Music Logo

Xbox Music för Windows Phone 8.1 uppdateras med nya funktioner.

Det kanske mest nämnvärda är att nyligen presenterade Cortana nu är fullt implementerad och redo att användas med Xbox Music. Cortana är Redmond-företagets alternativ till Apple Siri och Google Now – och en hyllad sådan om man ska tro kritikerkåren.

Andra nyheter är att gränssnittet optimerats för smidigare hantering med bättre animationer och övergångar. De felmeddelanden som visas när något går fel, exempelvis när man väljer media som inte går att spela upp, har reviderats för att visa bättre information om vad som gick fel.

Vidare kan Xbox Music nu initiera synkronisering av media i bakgrunden (appen behöver alltså inte vara den aktiva för stunden), det har inkluderats otaliga stabilitetsfixar och optimeringar genom hela applikationen. Många ska fixa problemen med en helt svart ruta – något som det rapporterats flitigt om tidigare.

Microsoft låter även hälsa att nya versioner är att vänta varannan vecka och då med bland annat stöd för Live Tiles, Kids Corner, QuickPlay-förbättringar och ytterligare många buggfixar som ska stabilisera appen. Klart välkommet drag av Microsoft.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.