Windows Cloud – nya utmanaren till Chrome OS?

Microsoft Logo

microsoft-logo

Microsoft Cloud påstås bli en ny plattform som ska konkurrera direkt med Google Chrome OS.

Enligt webbsajten WinBeta arbetar Redmond-företaget just nu med att utveckla det nya operativsystemet och det ska vara en enklare variant av det Windows vi känner till för datorer idag.

Vad man installerar är en grund som sedan kan byggas på via anslutning till internet där med avancerad funktionalitet finns att använda. Hur väl det kan fungera återstår givetvis att se, men det är spännande om Microsoft faktiskt tänker i de här banorna.

Låt oss vara mycket tydliga med att Windows Cloud i skrivande stund är ett mycket osäkert rykte som mycket snabbt kan skjutas i sank – men bara tanken på att möjligheten finns är mer än intressant.

Chrome OS har fått både ris och ros för hur plattformen fungerar och kanske har den största kritiken varit att informationsglada Google står bakom det hela. Microsoft är inte lika drabbad av integritetsfrågor, så Windows Cloud kan mycket väl mötas med öppnare armar än vad Chrome OS gjorde.

Vidare finns ett abnormt stort ekosystem för Microsoft att erbjuda med nya plattformen – som dessutom kan bli ett ruskigt prisvärt alternativ till de som inte vill köpa en dyr dator med vanliga Windows (som för övrigt ryktas bli kostnadsfri i framtiden).

Om Windows Cloud blir verklighet vet vi inte – men Allt om Microsoft gillar ryktet skarpt.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.