Xbox One släpps i Japan till hösten

microsoft-xbox-one

Äntligen släpps nya konsolen i Sonys hemland

Xbox One har haft en seg start på den globala marknaden – mycket på grund av att Microsofts val att introducera sin nya konsol i utvalda länder och inte släppa den alls på andra. Givetvis arbetar Redmond-företaget med att få ut sin konsol till alla länder där det finns ett tillräckligt intresse, men problem på olika nivåer har gjort att de tvingats till begränsningar.

Ett land som väntat länge på Xbox One är Japan – hemvist för huvudkonkurrenten Sony med Playstation 4. Visserligen har japanerna kunnat importera enheter från andra marknader, vilket också sker i skrivande stund, men nu kommer ett officiellt lanseringsdatum för alla de som väntat på den riktiga lanseringen.

Den 4 september släpps Xbox One i Japan via officiella kanaler och även om det inte finns någon prislapp i skrivande stund så lär vi får reda på mer under kommande E3-mässan.

I september är det tio månader sen Xbox One gjorde sin debut på den amerikanska marknaden och sju månader efter att Playstation 4 släpptes i landet. Det är alltså ett långt försprång som Sony har och frågan är om Microsoft kan hämta in den förlorade tiden – vad tror ni?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.