Microsofts köp av Nokia är nu helt avklarad

Microsoft Logo

microsoft-logo

Idag blev affären mellan Microsoft och Nokia äntligen avklarad med de allra sista hindren helt röjda ur vägen.

Den finska mobiltillverkaren kommer att implementeras i Redmond-företagets verksamhet, döpas om och satsa helhjärtat på enheter med Windows Phone.

De som har en Asha eller Nokia X kommer att ha fortsatt stöd hos Microsoft, så även för ett antal andra smartphones som ännu inte nämnts vid modell.

Microsofts VD Satya Nadella välkomnade Nokia Devices and Services till Microsoft-familjen och bedyrade att man skulle fortsätta med fokus på innovation i en tid som han kallar mobile-first, cloud-first.

Tidigare Nokia VD:n Stephen Elop har redan tagit en högaktad position inom Microsoft och även han kommentarer den nu avslutade affären. Som han ser det kommer den utökade familjen slås samman för sin passion, dedikering och hängivenhet – och ska nu leverera det bästa av vad de båda företagens tekniker kan erbjuda tillsammans.

Kommentarerna kring Microsofts köp av Nokia har varit minst sagt blandade – inte minst då många länge hoppats på en Nokia-telefon med Android och inte Windows Phone. Nu när affären är helt avklarad känns det nästan som att Android är helt ute ur leken, men man ska nog inte ge upp hoppet riktigt än.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.