OneDrive for Business – nu med 1 TB utrymme per användare

onedrive-for-business-logo

OneDrive for Business har i ett slag blivit 40 gånger mer intressant då Microsof har låtit meddela att varje användare nu får 1 TB lagringsutrymme istället för 25 GB som tidigare.

Det är ett ordetligt slag mot såväl Dropbox och Box som Google Drive då dessa sen tidigare satsat hårt på extra lagringsutrymme som ett argument för just deras tjänster. Nu ger sig Microsoft in i leken på allvar – och det är ordentligt med utrymme som det lockas med.

OneDrive for Business ingår i flera befinliga prenumerationer av Office 365 samt kan köpas separat för den som skulle behöva det. För den som vill migrera från en befintlig tjänst erbjuder Microsoft nu nya möjligheter till assistans med detta, dock utan närmare information kring vad som gäller. Istället rekommenderas att man kontaktar sin representant på Microsoft om saken.

Denna nyhet är ett stort steg för Microsoft och ett rejält slag mot konkurrenterna. Huruvida 1 TB lagringsutrymme kommer att locka kunder som annars hade valt någon annan tjänst återstår att se – men det är åtminstone en väl tilltagen lockelse.

Läs mer om 1 TB utrymme för OneDrive for Business på den officiella webbsajten.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.