Microsoft vill göra röststyrning med Kinect bättre – ber användarna om hjälp

microsoft-xbox-one

Microsoft ber om hjälp med röststyrningen i Xbox One

Den som vill använda röstkommandon för att styra sin Xbox One via Kinect lär märka att funktionen fortfarande är något svajjig. Inte alltför sällan kan mjukvaran inte avkoda vad man säger och det har blivit ett så stort problem att Microsoft nu ber om hjälp med att lösa det hela.

Larry “Major Nelson” Hryb har gått ut med en önskan om att användare ska gå med i ett hjälpprogram och skicka in röstprofiler till Redmond-företaget. Ju fler som deltar desto säkrare kommer tekniken bakom analyserna att vara.

Väljer man att gå med i programmet får man en uppdatering till sin Xbox One på 312 MB. För att ladda ned den går man till fliken System i inställningarna och kollar efter ny mjukvara där.

Förutom att man tillåter att Microsoft samlar in röstprover medan man använder sin konsol så får man även ett antal nya funktioner tillagda. Bland annat kan man nu styra vilken app som ska ha dominerande ljud. Exempelvis kan man ha musik spelandes i bakgrunden medan man spelar Titanfall och får då välja vilken som ska låta högst.

Alla nya funktioner och optimeringar som läggs till för Xbox One kommer att göra konsolen bättre inför lanseringen här i Sverige – vilket sker i september. Visserligen kan man sedan länge köpa importerade enheter i svenska butiker, men någon officiell lansering har ännu inte skett.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.