Steve Ballmer har nu flest aktier i Microsoft – går om Bill Gates

steve-ballmer-windows8

Steve Ballmer äger nu fler aktier i Microsoft än grundaren Bill Gates.

Den 30 april valde Bill Gates att sälja 4.6 miljoner aktier i Redmond-företaget och går med det ner till 330 miljoner ägda aktier – vilket kan jämföras med Steve Ballmer som idag har 333 miljoner aktier i företaget.

Gates har under de senaste åren sålt av allt fler aktier och använt pengarna från dessa till välgörande ändamål. Bill and Melinda Gates Foundation har länge varit ett av de stora projekten för Gates-familjen och stora bidragsgivare för att utrota malaria.

Om vi ska nämna lite mer om Ballmer så kan berättas att han sålt av aktier till ett värde av hela 3.4 miljarder dollar sen 1986 och han har idag ett nettovärde på 18.9 miljarder dollar bara i aktieinnehav.

Åtminstone om man ska tro vad Bloomberg Billionaires Index berättar.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.