Surface Mini kan visas den 20 maj

Microsoft Surface Logo

Surface Mini har varit ett hett samtalsämne de senaste månaderna och nu kommer information som pekar på en officiell presentation av nya miniplattan.

Den 20 maj håller Microsoft i ett evenemang där man inbjuds att ta del av en “liten” sammankomst. Texten är skriven så att man kan tolka den på flera olika sätt – men alla verkar vara överens om att det är Surface Mini som gäller.

Ännu vet vi inte vad som kommer att visas upp, men nyligen släppt information pekar på att Microsoft valt en ARM-processor, Windows RT och tät integrering med utmärkta anteckningsprogrammet OneNote. Det ska även följa med en så kallad stylus – något som känns är en självklarhet med tanke på att Surface-serien redan idag använder sådan.

Marknaden för surfplattor och tablets är stenhård idag. Google Nexus 7, Apple Ipad Mini, Dell Venture 8 Pro och Samsung Galaxy Tab/Note-serien visar att intresset är stort och antalet modeller på marknaden är många. Kan Microsoft vända sin negativa försäljningstrend och slå sig in på allvar med Surface Mini – vad tror ni?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.