3D-gester i nya telefoner från Microsoft

Microsoft Logo

microsoft-logomicrosoft

Tidigare dök det upp information om att Microsoft planerar att lansera två smartphones med stöd för 3D-gester.

Kodnamnet för åtminstone en av modellerna är ‘McLaren’ och enligt uppgift rör det sig om en telefon med 5.2-tumsskärm i 1080p, kamera på 20 megapixel och upp till 64 GB lagringsutrymme. Tidigare rykten har pekat på att denna modell kan ha en skärmupplösning på 2 560 x 1 1440 pixlar – men så ser alltså inte ut att bli.

Vidare kommer en av modellerna att vara något av en premiumenhet med 6-tumsskärm och potential till att ersätta befintliga Lumia 1520 på marknaden. Några specifikationer för denna telefon finns inte och det betyder att vi ska ta uppgifterna med en stor nypa salt tills den eventuellt bekräftas.

Hur 3D-gester egentligen ska fungera i telefoner återstår att se, men vi har fått indikationer på hur det kan fungera genom tidigare prototyper inom utvecklingsavdelningarna på Microsoft. Huruvida dessa kommer att implementeras i telefoner kan vi bara gissa oss fram till.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.