Internet Explorer ökar sina marknadsandelar för augusti

internet-explorer-11-logo

Microsoft gjorde ett rejält lyft av Internet Explorer med den senaste versionen och tog sin trotjänande webbläsare till samma nivå som konkurrenterna.

Fortfarande saknas en hel del funktioner som kan tänkas vara önskvärda, exempelvis bättre utbud av tillägg och liknande.

Det hindrar dock inte Internet Explorer från att öka och enligt webbsajten Net Applications var det på bekostnad av Google Chrome som tappat.

Nästan en halv procentenhet ökade Internet Explorer och låg under augusti på 58.46 procent av marknaden.

Små ändringar

Det kan jämföras med Google Chrome som tappat till 19.61 procent, Mozilla Firefox som ökat till 15.23 procent och Apple Safari som ökat marginellt till 5.36 procent.

Det är inga stora förändringar på marknaden och det finns inga indikationer på att någon kommer att dra ifrån på något sätt. Andelarna går i vågor efter hur nya versioner släpps av webbläsarna och användarna verkar nöjda oavsett vilken webbläsare som används.

Vilken är er favoritwebbläsare och varför?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.