Azure Data Factory underlättar vid datahanteringen

Microsoft Azure

microsoft-azure-logo

Nya Azure-tjänst ska ge smartare datahantering

Microsoft håller på att färdigställa en Azure-tjänst som ska hjälpa företag att hantera stora mängder data på ett smartare sätt.

Azure Data Factory ger användarna möjligheten att slå ihop flera Azure-tjänster samt ett antal tredjepartstjänster under samma tak. Redan idag finns begränsade möjligheter att flytta databasinformation mellan olika tjänster men med Data Factory utökar Microsoft stödet.

När tjänsten kan släppas vet vi ännu inte, men källor till webbsajten ZDNet säger att en stängd förhandsversion just nu är under test inom Redmond-företaget.

Azure är redan en fullfjädrad plattform för molntjänster som innefattar allt från datanalys, till appar i molnet och CDN-funktionalitet. Microsoft utvecklar ständigt Azure med stöd för olika tjänster och funktioner, för mer information rekommenderar jag den officiella Azure-sajten.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.