Xbox One till Kina först kring årsskiftet

microsoft-xbox-one

Xbox One till Kina senare än väntat

När Kina öppnade sina gränser för konsolerna Xbox och Playstation så var det nog många som höjde ett förvånat ögonbryn. Landets regering har alltid varit mycket restriktiva men nu såg det ut som att den västerländska spelkulturen äntligen skulle få skapa sig ett fotfäste i den kinesiska återhållsamheten.

Microsoft har stått i absolut framkant för att kunna lansera Xbox One i Kina och hade den ursprungliga tidsplanen hållits så skulle konsolen släppas redan under nästa vecka – något som dessvärre inte kommer att se enligt de senaste uppgifterna.

Förhandsbokare får vänta

Istället har Redmond-företaget tagit en något mer avvaktande hållning med lansering av Xbox One innan årsskiftet 2014/2015.

Nyheten kommer garanterat som en besvikelse för många av de förhandsbokare som lagt ut pengar för att få sin konsol nästa vecka men som nu får vänta ytterligare några månader. Från Microsofts håll har man bara beklagat beskedet och säger att man arbetar vidare med bland annat BesTV för att koordinera ett släpp i landet.

Konkurrenten Sony har ända sen Playstation 4 släpptes hållit konsolvärlden i ett starkt grepp med betydligt bättre siffror än vad Microsoft kunnat förmå med Xbox One. Om Redmond-företaget kan få in en fot på kinesiska marknaden och bita sig fast kan siffrorna jämnas ut ytterligare.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.