Surface Pro 3 får WiFi-förbättringar

Surface Pro 2

microsoft-surface-2-pro

Fortsatta WiFi-problem

Surface Pro 3 får en uppdatering som ska lösa en del av plattans WiFi-problem. Inom de närmaste veckorna kommer den nya mjukvaran att skickas ut till enheterna och med denna följer även ett antal ospecificerade buggfixar av varierade slag.

Surface Pro 3 en problemmaskin

Trots tre tidigare uppdateringar fortsätter WiFi-problemen med anslutningssvårigheter för en del användare. Bland problemen som visat sig är långsam överföring i WiFi 802.11n medan 802.11g är snabbare, WiFi- och Bluetooth-hårdvaran inaktiveras eller försvinner helt i enhetslistan efter viloläget och mycket mer. Det behövs helt klart fler uppdateringar från Microsofts sida för att lösa detta.

Den 6 oktober släpptes en uppdatering för att göra den medföljande styluspennan bättre med fler inställningar för känsligheten. I skrivande stund finns inget officiellt datum för nästa mjukvara, även om Redmond-företaget har bekräftat uppdateringen.

Alla Surface-enheter uppdateras

Tills dess har vi flera andra uppdateringar att uppskatta – bland annat för Surface 2 där batteriproblem har lösts, bättre stabilitet för Surface Pro Type Cover och generella prestanda- och stabilitetsfixar för Surface-serien.

Windows Update är källan för alla uppdateringar och Microsoft är noga med att poängtera att alla enheter får sina uppdateringar med tiden, dock inte samtidigt. Så har du inte fått dina uppdateringar än så är de på gång, bara att vänta och hålla koll på Windows Update de närmaste dagarna.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.