Statistik om installationer av Windows 10

Microsoft Logo

Microsoft Logo

Efter att Microsoft släppt sin senaste textversion av Windows 10 så kommer nu officiell statistik kring operativsystemet.

41 procent av alla installationer av Windows 10 Build 9860, som är den senaste i skrivande stund, är på stationära datorer. 32 procent är på bärbara datorer, 22 procent i VM-installationen (så kallade virtuella miljöer) och resten fördelat på tablets (2 procent), All-in-ones (1 procent) och övriga (2 procent).

För den som undrar kan nämnas att modeller som Surface Pro 3 placeras i kategorin för bärbara datorer – trots att det egentligen är en hybridmodell. Något att ha i åtanke när man betraktar siffrorna ovan.

När Microsoft gick ut med statistiken hade man registrerat 9 860 installationer, vilket är samma siffra som buildnumret. Det var alltså förhållandevis få som uppdaterat sin befintliga installation eller nyinstallerat Windows 10 – så siffrorna kommer garanterat att justeras ytterligare framöver.

Här är en bild från Microsoft om statistiken:

windows-10-statistik-okt-25

 

Har du testat Windows 10 och i så fall vad tycker du om nya plattformen?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.