Dropbox kommer till Windows Phone

dropbox-logo

Dropbox släpper en officiell applikation för Windows Phone.

Efter att ha släppt en app för Windows 8 så kommer nu information om att den populära molntjänsten även släpper en applikation för Windows Phone.

Uppgifterna om appen kommer kort efter nyheten om att Dropbox och Microsoft ingått i ett samarbete som bland annat innefattar nya appen. Tidigare har användarna tvingats gå via webbläsaren eller tredjepartsappar som CloudSix, något som alltså inte längre kommer att behövas när appen är släppt.

Inom de närmaste månaderna

Exakt när återstår att se då Dropbox inte vill gå in närmare på något datum. Istället nöjer man sig med att säga “inom de närmaste månaderna”. Inte helt förtroendegivande alltså då uttalandet kan betyda att vi får se en app först under 2015.

Vidare kommer Dropbox att integreras med Office-paketet för både Android och IOS. Detta är tänkt att ske inom de närmaste veckorna. Office Online däremot kommer inte att få Dropbox-stöd förrän under första delen av 2015.

Vad tycker ni – är det på tiden att Dropbox kommer med en app?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.