Xbox One säljer ruskigt dåligt i Japan

microsoft-xbox-one

Det går ofattbart dåligt för Xbox One på den japanska marknaden. Även om det är hemmamark för Playstation 4 så borde Microsofts konsol nå betydligt bättre försäljningssiffror än de 23 562 enheter som rapporterades under de första fyra dagarna.

Till följd av de dåliga siffrorna verkar det som att Takashi Sensui, huvudansvarig för Xbox-divisionen i Japan, nu lämnar denna och börjar på Microsofts högkvarter istället. Det betyder att han förflyttas från Japan och istället hamnar i Redmond, USA inom en snar framtid. Där ska han arbeta inom Interactive Entertainment Business-avdelningen.

Det betyder att han fortsätter vara en del av teamet som står bakom Xbox-konsolerna men på en annan position än tidigare. Omorganisationen har inte bekräftats vara ett svar på den dåliga försäljningen och vi lär nog inte får reda på varför Microsoft gör sina justeringar inom ledningen.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.