Skype 4.0 – stora förbättringar i nya versionen

Skype 4.0

Skype 4.0

Nya versionen gör din smart-tv ännu smartare

Skype 4.0 för smart-tv lyfter tjänsten till nya höjder och först ut med senaste versionen är Samsung med sin HU9000-serie.

Microsoft som utvecklar Skype har jobbat mycket nära den sydkoreanska tillverkaren för att göra upplevelsen så bra som möjligt. Gränssnittet är optimerat för bästa möjliga hantering och stora förbättringar är att hämta kring hanteringen av videosamtal.

Videosamtal i full-HD

Komprimeringen av video som strömmas har blivit effektivare och Skype stöder nu samtal i 1080p. Kravet är en internetanslutning på 1 Mbps eller bättre åt båda hållen. För gruppsamtal är det 2 Mbps nedströms och 512 Kbps uppströms som gäller för bästa kvalitet.

Ytterligare en nyhet är att alla med en smart-tv från Samsung med inbyggda kamera och som kan köra Skype 4.0 nu även inkludera en tredje part i ett pågående videosamtal. Bara att lägga till från kontakterna och svarar den tredje parten så delas skärmytan så alla är med.

Automatisk uppdatering

Den här typen av gruppsamtal har redan funnits till datorer, konsoler och surfplattor sen april förra året, så det är välkommet att stödet nu även når våra smarta tv-apparater.

Uppdateringen skickas ut automatiskt men man kan givetvis göra en manuell kontroll för att se om den redan finns att installera. Hur man gör detta är beroende på vilken tv som används, kolla din manuell efter instruktioner.

Tips: Här är en guide för att snabbt komma igång med nya Skype 4.0.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.