Windows RT uppgraderas inte till Windows 10

Microsoft Logo

Windows RT uppdateras – men inte till Windows 10

Windows RT kommer inte att uppgraderas till Windows 10 – detta enligt ett officiellt meddelande från Microsoft som nyligen bekräftade det tidigare ryktet.

Vad plattformen kommer att få är en uppdatering som tar delar av funktionaliteten från Windows 10 och implementerar dem i Windows RT. En liten vinst om än inte en komplett sådan för användarna.

Det är inte konstigt om Microsoft vill lägga hela historien om Windows RT bakom sig då plattformen var en av orsakerna till Redmond-företagets supernedskrivning på hela 900 miljoner dollar efter lanseringen av första Surface-modellen.

Surface 2 var bättre – men inte tillräcklig

Surface 2 kom visserligen med bättre prestanda, men inte heller här tog marknaden till sig modellen utan Microsoft fick åter igen se ett nederlag, om än ett betydligt mindre sådant. Windows RT har för många blivit ett skällsord och jag kan inte mer än hålla med om att begränsningarna är fler än man kunnat önska.

När uppdateringen till Windows RT kommer vet vi inte och Microsoft har ingen tidsplan att erbjuda i skrivande stund. Räkna med efter Windows 10 har nått marknaden dock, så någon gång under slutet på 2015 eller början på 2016 skulle vara en rimlig gissning.

Nyhetskälla är AnandTech

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.