OneDrive och OneDrive for Business – stora nyheter är på gång

OneDrive Logo

OneDrive får ny synkroniseringsmotor

Microsoft planerar att använda samma synkroniseringsmotor i både OneDrive och OneDrive for Business.

OneDrive är integrerad direkt i Windows från och med den senaste versionen och är tänkt att användas av privatpersoner. OneDrive for Business däremot är precis som namnet antyder för professionellt bruk och har en helt annan design för lagringen.

Flera tunga fördelar

Under 2016 vill Microsoft slå ihop de båda molntjänsterna med gemensam synkroniseringsmotor och det kommer att ge företagsanvändarna flera fördelar.

Bland annat blir det möjligt att synkronisera delade foldrar, mycket likt vad konkurrenten Dropbox erbjuder. Det ska även finnas selektiv synkronisering över olika plattformar. Idag måste man antingen synkronisera precis allt eller bara ha åtkomst via internet – nya funktionen gör det däremot möjligt att välja enskilda mappar och filer (äntligen!).

Delvis redan i din mobil

Spännande nog erbjuder Microsoft redan idag en möjlighet att testa åtminstone en liten del av den nya funktionaliteten – synkroniseringsmotorn i fjäderformat. Den används nämligen redan i OneDrive-apparna för Windows Phone och Android, samt är på gång till IOS under året.

Även om jag personligen föredrar Google Apps och Drive så är det mycket lovande att Microsoft nu satsar ordentligt på sin molntjänst. Det är mer än välkommet då jag har mängder av filer även på OneDrive och alla förbättringar är välkomna.

Använder ni OneDrive och i så fall – vad tycker ni om nyheterna?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.