SharePoint Server 2016 – tätare integration med Office 365

SharePoint Server 2016 Office 365

SharePoint Server 2016 kommer att lanseras senare under 2015.

Det låter Microsoft meddela som samtidigt bekräftar en tätare integration med Office 365 och flera nya funktioner.

Tidigare har det ryktats att SharePoint Server skulle läggas ner då Microsoft vill att användarna går över till molnbaserade SharePoint Online, men så blir alltså inte fallet. Istället kommer man att erbjuda en hybridlösning för de som inte vill gå över till molnbaserade tjänster med Server och Online väl fungerande sida vid sida.

Integration med Office 365

Gällande Office 365 så kan nämnas att SharePoint Server 2015 får utökad funktionalitet med stöd för Office Delve, Portals, Files, Team Sites, Power BI och Yammer. En garanterat önskad uppsättning verktyg för professionella användare som sett brister på den punkten i SharePoint.

Den 4-8 maj i år går Microsoft Ignite av stapeln och under dessa dagar kommer vi att få mer information om nya SharePoint Server 2016. Här kommer det även att berättas en hel del om framtiden för Office 365 – så räkna med några riktigt spännande dagar.

Läs mer på Microsofts officiella webbsajt.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.