OneNote tar sig ton – blir allt starkare på marknaden

Office 365

Starkt 2014/2015 för OneNote

OneNote går starkt framåt med dubbelt så många användare som under 2013. Enligt Microsoft är det allt mer populära programmet dessutom på god väg att dubbla antalet ytterligare en gång under detta året – en imponerande bedrift om det står sig.

Kanske är det inte så konstigt om OneNote växer på marknaden då Microsoft har gjort stora framsteg i sin marknadsföring av egna Office-paketet. Inte minst genom att släppa OneNote helt gratis till PC och OS X, i det närmaste utan några begränsningar.

Allt bättre på mobila enheter

En annan sak som har gjort att fler blivit intresserade är att programmet blivit allt bättre på smartphones och surfplattor. Jag har själv testat OneNote på både Android och IOS, båda med goda resultat. Inte tillräckligt för att jag ska lämna Evernote men inte heller långt ifrån.

Den kanske största fördelen med OneNote är den täta integrationen med resten av programmen i Office-paketet. Man kan snabbt konvertera data, importera från andra Office-format och dela mellan programmen nästa helt sömlöst. Mycket praktiskt och precis som jag tycker det ska vara.

Har du använt OneNote, och i så fall – vad tycker du om det?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.