Stora nyheter till OneDrive under 2015 – ny API släppt

OneDrive Logo

Microsoft fortsätter att utveckla molntjänsten OneDrive och har nyligen lanserat en ny API som ska göra det enklare att integrera applikationer.

RESTful är namnet på nya API:n och den är till för att ge en optimerad synkronisering av ändringar i filer och mappar med ett minimalt antal anrop. Den ska även möjliggöra återupptagning av en bruten synkronisering med filer på upp till 10 GB via filfragment och ge en mer integrerad upplevelse mellan appen och OneDrive.

Microsoft har också sagt att man använder RESTful internt i sin utveckling av de officiella applikationerna, så utvecklare får ta del av exakt samma fördelar. Riktigt positivt och helt klart uppskattat. Redmond-företaget har flera gånger sagt “mobile first, cloud first” och Satya Nadellas ord väger uppenbarligen mycket tungt.

Vill man veta mer om RESTful kan du ta del av exempelkod och avancerad beskrivning av API:n här. Microsoft har sagt att många och stora nyheter är att vänta till OneDrive i framtiden. När de kommer återstår att se men man har åtminstone lovat att de kommer under 2015.

Läs mer på den officiella Microsoft-bloggen.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.