OneDrive till Windows Phone – tre tunga nyheter

OneDrive Logo

Ny version av OneDrive för Windows Phone är släppt

Microsoft har uppdaterat OneDrive för Windows Phone och med nya versionen släppt flera efterlängtade förbättringar.

Det största är kanske att man nu kan använda flera samtidiga konton i samma OneDrive-app. All information lagras direkt i appen och man kan snabbt växla mellan konton vid behov. Mycket praktiskt för de lite mer avancerade användarna.

Microsoft har även inkluderat stöd för PIN-kod som då blir en extra säkerhetslösning för att skydda alla dina viktiga filer. Förutom att stoppa obehöriga vid en eventuell stöld så hindrar det även oväntade problem om du lånar ut telefonen till vänner och bekanta.

Skapa & dela album i appen

Slutligen kan man nu skapa, titta på och dela album direkt via applikationen. Tidigare har detta bara varit möjligt via webbläsaren men då Microsoft inte ser dessa mappar, vilket det i stort är, som vanliga sådana så får de nu utökat stöd i OneDrive-appen.

Den nya versionen kommer bara veckan efter att Microsoft gått ut med nya API:er som ska ta OneDrive över flera plattformar med enklare integration i appar. RESTful är namnet på den funktion som tillkommit och den används även internt hos utvecklarna på Redmond-företaget i de egna apparna där.

Läs mer om den nya API:n här och gärna även vad Microsoft har att säga om nya OneDrive-appen på den officiella bloggen.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.