Skype kommer snart till din webbläsare – Skype for Web

skype-logo

Skype – snart i din webbläsare

Skype är äntligen på gång att släppas direkt i din webbläsare. En stängd beta är under fullt test av de lyckliga få som fått tillgång och därefter bör det inte dröja länge innan alla som vill får prova på.

Skype for Web ser ut att vara i det närmaste identisk med vanliga programklienten, åtminstone sett till ren funktionalitet. All chatthistorik och kontakter finns givetvis synkroniserad som sig bör och man kan ha såväl samtal som videochatt om så önskas.

Perfekt för datorn, telefonen eller surfplattan där man kanske inte kan eller får installera en vanlig Skype-klient. Lösningen blir superenkelt – bara logga in på Skype-sajten och kör igång som vanligt. Inga konstigheter eller begränsningar såvida inte servrarna är blockerade såklart.

Skype for Business

skype-for-business

Vidare om Skype så kan nämnas att den professionella varianten också är på gång – Skype for Business.

Målet med Skype for Business är att kunna ersätta Lync i framtiden och redan idag finns en testversion att testa för de som har tillgång. Designen är mycket lik konsumentversionen så befintliga användare lär snabbt känna igen sig.

Skype for Business kommer att lanseras under april månad men vi vet ännu inte när Skype for Web blir aktuell.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.