Nya Windows 10 för telefoner – nu med Spartan & Cortana

Project Spartan

Ny version av Windows 10 Technical Preview för telefoner

Microsoft har släppt en ny testversion av Windows 10 för smartphones. Den nya mjukvaran kommer äntligen med webbläsaren Spartan vilket ger oss en tydlig inblick i hur den presterar jämfört med Internet Explorer.

Webbläsaren är fortfarande under utveckling men redan nu kan vi bilda oss en uppfattning om vad som är att vänta. Buggar kan enkelt förstöra testresultat som skulle ha varit mer positiva än vad de egentligen blev. Ta därför alla recensioner med en nypa salt tills den färdiga versionen av Windows 10 är släppt.

Precis som med Spartan till Windows 10 för datorer får vi implementerat stöd för den digitala assistenten Cortana och Reading List. Även då Spartan är i sin linda finns även stöd för flera tabbar, Reading Mode och färgteman.

Webbsajten Neowin har provat nya webbläsaren och menar att den är både funktionabel och snabb i sin nuvarande form. Ett positivt intryck för framtiden alltså och kanske har Microsoft lyckats med något riktigt bra. Internet Explorer kommer inte att ersättas inom den överskådliga framtiden, det är inte därför Spartan kommer. Istället är den ett komplement – och ett riktigt kompetent sådant verkar det som.

Har du provat nya Windows 10 Technical Preview för telefoner? Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.