Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

xbox-one-digital-tv-tuner

Titta på digital-TV med Xbox One med Digital TV Tuner

Xbox One Digital TV Tuner kommer till fler länder. Med den senaste breddningen av marknader blir även Sverige aktuell för extratillbehöret och det betyder att vi snart kan titta på digital-tv direkt via Xbox One.

Tyvärr är det endast fria kanaler (alltså de som inte är krypterade) via DVB-T, DVB-T2 and DVB-C som gäller. Har man exempelvis CanalDigital är det inte möjligt att titta på deras utbud. Vad man däremot får är tillgängliga tv-kanaler direkt in i konsolen vilket betyder att man kan hoppa mellan film, serier, spel och tv-kanalerna direkt med samma kontroll.

Ännu smidigare är det med så kallat Snap-läge där man kan visa tv på ena sidan av skärmen och exempelvis spela eller använda Skype på den andra. Man kan även pausa tv-tittandet när man vill, använda OneGuide för att se en tv-tablå och spara favoritkanalerna i samma guide för snabb åtkomst.

Röststyrning med Kinect

Vill man inte använda kontrollen till Xbox One kan man även kolla på tv genom att använda rösten. Denna funktion kräver dock en ansluten Kinect, så saknas en sådan går det inte att använda röstkommandon.

De länder som nu får Xbox One Digital TV Tuner är Sverige (woho!), Danmark, Norge, Belgien, Österrike, Finland, Irland, Holland, Polen, Portugal och Schweiz. Sen tidigare finns produkten även i Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och England.

Cirkapriset stannar på 24,99 euro, vilket i runda slängar blir 300 kronor med moms i Sverige.

Läs mer på den officiella tillbehörssidan

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.