Kontrollera stavningen i OneDrive Online

microsoft-onenote-online-sprakkontroll

Stavningskontroll nu även i OneNote Online

Det är kanske inte den största nyheten denna vecka men nu har Microsoft inkluderat funktioner för att kontrollera stavningen även i OneNote Online. Svenska finns med bland språkstöden och man kan enkelt stänga av kontrollen via inställningarna om så önskas. Tyvärr verkar det som att man i skrivande stund inte kan lägga till egna ord i ordlistan och som det fungerar nu är stavningskontrollen väldigt glad för att särskriva korrekta ord.

En annan nyhet är att man nu kan söka efter och implementera bilder direkt via sökmotorn Bings webbsök – direkt i OneNote Online. Bara gå till fliken Infoga, välj Onlinebilder och skriv in ett sökord eller flera. Standard är att endast bilder som är licensierade under Creative Commons visas, men man kan slå av detta och visa alla bilder om så önskas.

Microsoft släpper ständigt nya funktioner och förbättringar till Office Online och det är glädjande att vi får se en så snabb utvecklingstakt som Redmond-företaget hittills visat. Office Online blir allt bättre och det är riktigt trevligt att arbeta i programsviten idag. Prova själva!

microsoft-onenote-online-bing

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.