Salesforce nobbar mångmiljardbud från Microsoft

Microsoft Logo

Microsoft bjöd 55 miljarder dollar för Salesforce

Microsoft har haft långtgående samtal med Salesforce.com för ett eventuellt uppköp.

Diskussionerna ska ha varit seriösa till den grad att Salesforce tänkt sig acceptera ett pris på närma 70 miljarder dollar. Microsoft i sin tur vill inte betala mer än 55 miljarder dollar – något som nu fått parterna att avsluta förhandlingen.

Enligt uppgifter till webbsajten CNBC ska Marc Benioff, grundare och ägare av Salesforce, ha ökat priset gradvis under förhandlingarna. Detta till en nivå som får oss att undra om han överhuvudtaget ville sälja från första början.

Hade Microsoft gått med på summan hade köpet blivit det dyraste någonsin.

Strategiskt samarbete

Salesforce och Microsoft levererar liknande molntjänster vilket gör dem till konkurrenter. Under Steve Ballmers tid som VD för Microsoft förblev det också så medan Satya Nadella valde en helt annan väg. Ett strategiskt samarbete skapades mellan giganterna och Salesforce implementerades i Office 365, Sharepoint, Outlook, Power Bi och fler tjänster.

Salesforce har ett marknadsvärde på cirka 50 miljarder dollar, alltså 5 miljarder under Microsofts högsta bud. Om de brutna förhandlingarna påverka företagens samarbete vet vi inte än men det är inte troligt att de går olika vägar på ett tag.

Frågan är nu – kommer Microsoft att göra ett nytt försök och hur ställer sig Salesforce till det i så fall?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.