Microsoft storsatsar på Android med nya OEM-avtal

Microsoft Logo

Nya avtal med OEM-tillverkare för Android

Microsoft utökar sin satsning på Android. Fler än 20 nya OEM-tillverkare har gått med på att installera Redmond-företagets applikationer på sina telefoner och surfplattor efter nya avtal.

Bland titlarna som kommer att förinstalleras på telefonerna finns kända namn som Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive och Skype.

Sony & LG bland företagen

Microsoft har bekräftat att både LG och Sony kommer att ha applikationerna på kommande surfplattor. Bland annat Xperia Z4 Tablet väntas bli en ny tungviktare på marknaden och modellen väntas nå marknaden inom 90 dagar.

Android har länge varit den dominerande mobila plattformen medan Windows Phone knappt syns i statistiken. Innan Windows 10 lanseras senare under hösten vill Microsoft bredda sina vingar på Android för maximal synlighet.

Ett smart drag då Android har närmare 78 procent av den totala marknaden för smartphones. Windows Phone stannar på 2,7 procent om man frågar IDC.

Utmärkta applikationer

Personligen tycker jag att Microsofts applikationer till Android är riktigt bra. Välgjorda och lätta att använda – inte minst Skype som jag använder dagligen, både privat och på jobbet.

Om den utökade satsningen ger resultatet återstår att se. Troligtvis kommer Microsoft att se många nya användare men om de stannar kvar i tjänsterna är något annat än att prova dem.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.