Microsoft Lumia 940 XL kan få stora värmeproblem

Obs. Konceptdesign
Obs. Konceptdesign

Kan Lumia 940 XL drabbas av värmeproblem?

Microsoft kan eventuellt få dras med hårdvarumässiga utmaningar i framtiden. Det kommer nämligen allt fler rapporter om fortsatta problem med Qualcomm Snapdragon 810 som används i såväl HTC One M9 som Sony Xperia Z4.

Länge har vi väntat på ett nytt flaggskepp med Windows Phone eller Windows 10. Kommande Lumia 940 XL väntas bli svaret på våran önskan, ett svar som enligt alla uppgifter använder Snapdragon 810.

One M9 & Xperia Z4 drabbade

Med tunga rapporter om användare som noterat kraftig värme från sina telefoner, då One M9 och Xperia Z4, är risken att även Lumia 940 XL drabbas. Qualcomm har vid flera tillfällen påstått att de fixat problemen med SoC-kretsen när version 2.1 introducerades – samma krets som även finns i Xperia Z4. En krets som uppenbarligen inte är helt fixad än.

Innan Samsung presenterade flaggskeppsmodellerna Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge ryktades att koreanska tillverkaren valde egna Exynos-processorer. Ett val direkt relaterat till risken för överhettning med Snapdragon 810. Nu i efterhand vet vi att Exynos-valet stämde och Qualcomm har fått en rejäl förtroendetörn i sidan.

Kan Microsoft förebygga?

Microsoft Lumia 940 XL kan vara den modell som lyfter Redmond-företaget på den mobila marknaden. Dock inte om man kan steka ägg på skärmen. Frågan är nu om Lumia 940 XL är drabbad, om hur Microsoft och Qualcomm i så fall agerar samt hur användarna kommer att reagera på det.

Vad tror ni?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.