Word, Excel och PowerPoint – nu även till Android-telefoner

Office Logo

Word, Excel och PowerPoint – nu även till Android-telefoner

Äntligen finns fristående Office-applikationer för telefoner med Android.

Hittills har Microsoft endast erbjudit en lösning kallad Office Mobile som är en form av sammanslagning av Word, Excel och PowerPoint – en lösning som varken är praktisk eller speciellt uppskattad.

Fristående som är riktigt bra

Nu har vi dock fått fristående applikationer och äntligen är upplevelsen i det närmaste identisk med den på IOS. Applikationerna för Word, Excel och PowerPoint är riktigt bra att både öppna och redigera dokument med.

Beta-versioner har funnits ute ett bra tag nu för de som önskat testa dem men nu kan alla ta del av de senaste versionerna.

Begränsat med funktioner

Tyvärr är versionerna för telefoner något begränsade jämfört med de för surfplattor. Troligtvis lär vi få se nya uppdateringar med jämna mellanrum som bygger på funktionerna. Redan nu kan man ansluta molntjänster som OneDrive, Google Drive, Dropbox och Box att spara och öppna till.

Sugen på att testa applikationerna redan idag? Här är länkar till respektive app på Google Play Store.

Word  |  Excel  |  PowerPoint

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.