Microsoft dementerar Xbox One Mini på Twitter

microsoft-xbox-one

Nej, det blir ingen Xbox One Mini i år – Microsoft dementerar att en ny modell är på gång.

Det har länge pratats om att Microsoft kan tänkas släppa en uppgraderad Xbox One med mindre profil, kraftfullare hårdvara och strömsnålare design. Nu verkar det som att vi får vänta bra länge på den drömmen.

Inte minst då rykten talat för att bluray-spelaren skulle ha tagits bort. Ett val som låter lika osannolikt som det faktiskt är. Xbox-profilen Phil Spencer tog till Twitter och svarade på en fråga om just Xbox One Mini.

Föga förvånande blev svaret kort och precis vad vi väntat oss:

Nope, ingen Xbox One Mini alltså, men vad hade vi egentligen väntat oss?

Att Microsoft redan skulle släppa en ny modell är inte troligt och speciellt inte utan optisk läsare. Allt för få har snabba internetanslutningar för att man ska kunna släppa skivor helt och det verkar Microsoft också förstå.

Ny Xbox One först 2018?

När Xbox 360 släpptes i november 2005 togs marknaden med storm. Första designen var stor, klumpig och inte minst varm med fläktar på höga varval. Först fem år senare kom Xbox 360 S med tunnare design och betydligt svalare hårdvara. 2013 kom den senaste och sista varianten kallad Xbox 360 E med design som påminner mycket om Xbox One.

Tänkbart är att vi kan se en ny Xbox One-variant med strömsnålare och svalare komponenter först 2019 men det återstår att se. Troligtvis kan vi vänta oss en ny modell kring 2017-2018 med teknikens snabba utvecklingstakt.

Vad tror ni?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.