Cortana släpps till IOS – Microsoft lanserar beta-version

Microsoft Cortana

Äntligen har Microsoft börjat rulla ut digitala assistenten Cortana till IOS. Fortfarande rör det sig om en beta-version som alla våghalsar som vill får möjligheten att testa men trots det är vi mycket spända på att få se vad Microsoft lyckas göra på IOS.

Den vill testa måste skriva upp sig på testlistan hos Microsoft för att sedan ladda ned beta-versionen via Apples Testflight. Cortana ser i det närmaste identisk ut med versionerna för Windows 10, Windows 10 Mobile och Android, så här har Microsoft lyckats med att behålla identiteten mellan plattformarna.

Bland funktionerna som erbjuds finns möjligheten att kolla vädret, spåra paket, kolla flygtider och se sportresultat. Allt praktiskt via röstkommandon – precis som med Siri och Google Now. Inget nytt mer än att Bing används för att hitta resultaten och det är så klart Microsoft som står bakom allt och inte Apple eller Google.

Cortana kommer att släppas i skarp version inom en överskådlig framtid men räkna inte med att assistenten kommer till svenska användare; åtminstone inte än på ett tag. Det finns nämligen inget som pekar på att Microsoft tänker utöka med svenskt språkstöd så vi får helt enkelt förlita oss på andra lösningar.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.