Microsoft köper MinecraftEdu av Teacher Gaming LLC

MinecraftEdu Logo

Efter att ha köpt svenska speltillverkaren Mojang under 2014 för otroliga 2,5 miljarder dollar så tar nu Microsoft nästa steg för att sprida kunskap och kreativitet över världen. I ett meddelande presenterade Microsoft sitt köp av MinecraftEdu – ett läroverktyg baserat på Minecraft och designat för användning i skolmiljö.

Målet för Microsoft är nu att optimera MinecraftEdu, eller Minecraft Education Edition som det fulla namnet är, och släppa en testversion av nya versionen under sommaren. Tills dess kan befintliga användare fritt använda spelet i skolmiljöer för att ge elever och lärare en fortsatt möjlighet att vara kreativa i de enorma, öppna världarna.

Den som redan har en licens för MinecraftEdu får dessutom ett års fritt användande när nya versionen släpps men därefter är det stopp om man inte vill betala för sig. Hur väl det faller in hos de som redan kör MinecraftEdu återstår att se men räkna med att många kommer att reagera på det.

Ett av världens bästa spel

Minecraft är i sin grundform en av världens mest högaktade, spelade och älskade speltitlar. Spelet finns till alla tänkbara plattformar inklusive Windows, OS X, Android, iOS och Xbox One. Minecraft finns även som Story Mode efter ett nära samarbete med Telltale Games som har gjort en fantastiskt spelserie i fem delar.

För de allra flesta kommer MinecraftEdu aldrig att vara aktuell. För de som går i skola och har lärare/skolor som är mer åt det modernare slaget finns dock en fantastisk möjlighet att öka sin kreativitet och göra inspirerande skapelser under skoltid. Vi tror på MinecraftEdu och Microsoft gör det också. Nu är bara frågan vad kostnaden blir och hur många skolor som tar spelet till sig.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.