Minecraft: Windows 10 Edition får stöd för Oculus Rift

minecaft-windows10-edition

Tänker du köpa VR-headsetet Oculus Rift och spelar Minecraft? Då kanske nyheten om att Windows 10-versionen av Mojangs supersuccé kommer att ha officiellt stöd för Oculus Rift inom en överskådlig framtid.

Microsoft, som numera äger både Mojang och Minecraft, har i ett meddelande sagt att man arbetar tillsammans med Oculus för att VR-headsetet ska fungera med spelet. Närmare bestämt Minecraft: Windows 10 Edition och då i både Creative- och Survival-läget.

Dessutom i 3D-läget tillsammans med Xbox One-kontrollen som medföljer Oculus Rift. Stödet för VR-headsetet kommer att släppas under våren med tillgängliga nedladdningar av Minecraft från både Windows Store och Oculus Store.

Oculus Rift kräver en snabb gamingdator

Viktigt i sammanhanget är att kraven på datorn är rejält höga om man vill använda Oculus Rift då det inte räcker att Minecraft flyter bra. Du behöver minst ett Geforce GTX 970 eller motsvarande från AMD för att det ska flyta på bra. Vi rekommenderar GTX 980 eller Radeon 380X som minimum och gärna med en snabb Intel Core i7 6700K-processor.

Tänker du köra VR i år är en fet dator att satsa på och snåla inte med kulorna. Minecraft är inte det mest krävande spelet på marknaden och vill du använda Oculus Rift med de lite tyngre titlarna finns bara en sak att göra – att fram tjockaste plånboken du kan hitta i jackan och gråta en skvätt över de tusenlappar som byter ägare.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.