Xbox One kan köra Windows 10-appar till sommaren

Xbox One kan köra applikationer för Windows 10 redan till sommaren. Det bekräftar företaget till webbsajten Cnet som rapporterat om nyheten.

I samband med att stödet rullas ut till konsolen kommer Windows Store och Xbox Store att slås ihop till en. Efter det kommer besökare att kunna ladda ned applikationer för såväl dator och telefon som konsol på ett och samma ställe.

Microsoft har arbetat för att alla enheter med Windows 10 ska fungera sömlöst tillsammans och nu tar man alltså ett steg närmare en komplett lösning. Xbox One har tappat oerhört mot Playstation 4 det här är ett bra sätt att locka konsumenter till sin egen konsol istället för Sonys.

En bieffekt kan också bli att de som har datorer med äldre operativsystem än Windows 10 blir intresserade av att uppgradera för just den sömlösa integrationen. Microsoft har tryckt på hårt för att de med Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1 ska uppgradera till Windows 10 — men det går långsammare än önskat.

Stöd för datormus och tangentbord till Xbox One

Nämnvärt om stödet för Windows 10-appar i Xbox One är att det alltså inte rör sig om att man strömmar från en dator. Applikationerna kan köras direkt på konsolen vilket minskar kraven och gör det betydligt enklare att hantera dem.

Andra nyheter som lär uppskattas av väldigt många är ett kommande stöd för datormöss och tangentbord till Xbox One. Det underlättar enormt om man vill strömma spel från en dator till konsol i framtiden.

Vilka nyheter hoppas du på till Xbox One i framtiden? Det utlovade stödet för korsspelning med PC och Playstation? Stöd för datormus och tangentbord? Skriv gärna en rad och kommentera.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.