Microsoft begränsar OneDrive ytterligare — nu får du inte dela lika många filer

OneDrive Logo

Microsoft stramar åt begränsningarna ytterligare för gratisanvändare av molntjänsten OneDrive. Tidigare minskades utrymmet från 15 GB till 5 GB för gratisanvändarna och nu kommer nästa tunga slag från Microsoft.

Det finns nu en övergräns för hur mycket man kan dela filer från OneDrive när filinnehavaren har ett gratiskonto. Försöker man dela med sig för stora filer till för många kommer tjänsten att varna och säga att en del av de som tidigare fått delade filer inte säkert kan komma åt dem.

Givetvis går det att komma runt problemet genom att skaffa en prenumeration på Office 365. Men det är inte alla som kan göra det och då faller bit efter bit — vilket förvärras av att Microsoft inte gått ut med någon information om ändringen.

Google Drive har också begränsningar

Det kan vara så att ett officiellt meddelande skickas ut inom den närmaste framtiden. Men det faktum att användare redan har drabbats, utan ett ord från Microsoft, ger det hela en extra bitter eftersmak.

Den här nyheten kanske får en de att fundera på ett byte till andra molntjänster som Google Drive — men vet då att även de har liknande begränsningar på plats. Här rör det sig dock om att företagen vill stoppa risken för spam från deras servrar, vilket är helt förståligt.

Hur man än vänder på det så blir OneDrive en molntjänst som blir allt mer inlåst till betalande användare. Microsoft trycker bort gratisanvändarna i sina försök att locka över dem till betalande kunder. Kanske vore det bättre att locka med förbättringar istället för att piska ryggarna?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.