Fler tillägg till webbläsaren Edge med Microsofts nya gratisverktyg

Webbläsaren Edge har äntligen stöd för tillägg men antalet är jämförelsevis litet om man tittar på vad Google Chrome, Mozilla Firefox och Opera erbjuder. Därför har Microsoft släppt ett gratisverktyg som gör det lättare för utvecklare att konvertera sina befintliga tillägg så de fungerar med Edge.

Verktyget i fråga heter “Microsoft Edge Extension Toolkit” och finns att ladda ner från Microsoft Windows Store. Beskrivningen till applikationen berättar att verktyget används för att göra om tillägg från Chrome till Edge på Windows 10 Anniversary Update (14393.10) eller senare.

Vad det betyder i praktiken är att “Microsoft Edge Extension Toolkit” laddar in tillägget för Google Chrome, skapar ett JSON-manifest som behövs för Edge och gör om alla behövliga API:er så de använder Microsoft-specifika istället för Googles.

Verktyget är minst sagt välkommet och öppnar upp för utvecklare att snabbt ta sina tillägg till Edge. Om Microsoft på allvar vill göra webbläsaren Edge till en seriös konkurrent bredvid Chrome, Firefox, Opera och Safari är ett brett utbud av tillägg (med hög kvalitet) ett måste.

Idag finns utmärkta tillägg som AdBlock, AdBlock Plus, LastPass, Office Online, Pin It och Evernote Web Clipper att använda — alla riktigt bra och väl värda att ladda ner och prova med Edge.

Vilket tillägg vill du ha till webbläsaren Edge som inte finns idag? Kommentera gärna och berätta!

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.