Windows 10 får två stora uppdateringar under 2017 — Anniversary Update är sista för 2016

Windows 10 Logo

Microsoft planerar att släppa två stora uppdateringar till Windows 10 under nästa år. Efter Anniversary Update kommer inga fler större nyheter under 2016 till operativsystemet då Microsoft istället fokuserar på buggfixar resten av året.

Vi vet sen tidigare att uppdateringarna Redstone 2 (rs2) och Redstone 3 (rs3) kommer att släppas under 2017 men det är ännu oklart vad de innehåller. Tidigare uppgifter pekar på att Redstone 2 kommer med stora förbättringar för mobil hårdvara och ska släppas i samband med visningen av en ny Surface-telefon.

Det låter inte helt ologiskt med tanke på att Microsoft tidigare flyttade stora mängder personal från Windows Phone- till Surface-avdelningen. Det säger egentligen inte mer än just det men det har även läckt ut påstådda specifikationer som pekar på att en Surface-telefon är under utveckling.

Microsoft har hamnat långt efter Google (Android) och Apple (iOS) på mobilmarknaden och trots Windows 10 Mobile så sviker kunderna. Vilket inte är helt oväntat då plattformen saknar både stöd från utvecklare och underhållna applikationer för att på allvar nå seriösa framgångar.


Lästips: Microsoft begränsar OneDrive ytterligare


Om Surface-telefonen (förutsatt att den kommer) kan lösa problemet för Microsoft återstår att se men vi tror inte på någon positiv framtid för Windows 10 Mobile. Även om telefonen kommer så lär den inte vara billig då allt annat än toppkvalitet, från högtalare till processor, kommer att ses som en besvikelse — och med kvalitet följer en prislapp satt därefter.

Redstone 2 kanske kan erbjuda mer än bara fokus på mobila enheter men fram tills dess är det bara buggfixar och säkerhetsåtgärder som släpps för Windows 10 — så hade du hoppats på mängder av nyheter innan årsskiftet så lär du bli besviken. Anniversary Update bjuder dock på en hel del förbättringar som många lär uppskatta.

Vad vill du se i nästa stora uppdatering från Microsoft? Kommentera och berätta!

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.