Nu fungerar Gmail med webbläsaren Edge i Windows 10 Mobile

Microsoft Edge Logo

Har du haft problem med att logga in på Gmail med webbläsaren Edge? Prova igen — Google säger sig ha fixat ett problem med tjänsten som gjorde inloggning i Edge omöjligt med Windows 10 Mobile.

Tidigare när användarna försökte logga in i webbläsaren Edge på sitt Google-konto möttes de av ett meddelande om att webbläsaren inte längre hade stöd. Istället rekommenderades de att uppgradera med en nyare webbläsare, som Internet Explorer.

Inte konstigt att nyheten om problem snabbt tog fart på internet och efter några dagars spridning på olika nyhetssidor, bloggar och sociala medier tog Google tag i problemet.


Lästips: Office Online finns nu till webbläsaren Edge — ladda ner tillägget här


Vi vet sen tidigare att Google inte gillar Windows och så till den milda grad att företaget inte tillhandahåller några applikationer för operativsystemet. Så kan det här ha varit ett medvetet val att blockera Edge?

google-response-to-microsoft-edge-issue

Konspirationsteorierna har gått varma men Google menar att det var ett ärligt misstag som nu är uppklarat. Vi hoppas att Google köper på sig några Windows-telefoner så de kan testa att allt fungera även i framtiden — eller om de redan gjort det att de som testar är lite mer noggranna framöver.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.