Redstone 2 för Windows 10 släpps som testversion — Microsoft redo

Efter att Anniversary Update släppts blickar Microsoft framåt mot nästa stora uppdatering som kommer under våren 2017. En uppdatering som främst är fokuserad på mobila enheter och som på allvar ska göra Windows 10 Mobile till en farlig konkurrent för Android och iOS.

Det är tydligt att Microsoft tänker satsa stort för redan nu i augusti kommer första förhandsversionen av Redstone 2 till användarna. I alla fall de som anmält sitt intresse för att buggtesta och prova på de första och mest kraschbenägna versionerna av uppdateringen.

Enligt Twitter-kontot Core Insider Program som regelbundet släpper information om förhandsversionerna kan första uppdateringen komma redan nästa vecka. Åter igen, vi pratar om en tidigt version som inte ska installeras av andra än utvecklare och hugade våghalsar som vill testa.

Alla andra kommer att få vänta till april 2017 då Redstone 2 släpps i sin färdiga form, förhoppningsvis tillsammans med ny hårdvara som Surface Phone. En telefon som är högt efterlängtad och vida omtalad efter Microsofts beslut att sluta släppa nya Lumia-telefoner.


Lästips: Här är allt nytt i Anniversary Update för Windows 10 Mobile


Microsoft har en minimal marknadsandel med Windows i mobiltelefoner och frågan är om en uppdateringen kan ändra på det. Surface Phone måste vara det mest högkvalitativa företaget någonsin släppt för att överhuvudtaget ha en chans mot konkurrenterna — och med det följer en hög prislapp.

Vad tror ni? Kan Microsoft lyckas på mobilmarknaden med en ny Windows-telefon eller borde de fokusera helt på datorer och spelkonsoler?

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.