Sunrise Calendar får vara kvar — ett litet tag till

Sunrise Calendar Logo

Marknadens bästa kalenderapp Sunrise Calendar kommer inte att stängas ner riktigt än. Det meddelar Microsoft som nu backar från sin tidigare plan att sänka Sunrise tidigare i augusti.

När Microsoft köpte Sunrise Calendar och tog över utvecklarna bakom applikationen hördes ett ramaskri från internet. Farhågorna var att Microsoft tänker lägga ner applikationen och köra sitt eget race — en farhåga som besannades då företagets egna Outlook ska ta över.

Sunrise Calendar skulle stängas ner den 31 augusti i år och istället rekommenderas användarna gå över till Outlook. Problemet är bara att Microsoft misslyckats med att implementera alla funktioner från Sunrise till Outlook. Och skillnaden är enorm.

Outlook är en riktigt bra e-postklient men faller platt på kalenderdelen. Den är fruktansvärt dålig. Vi kan inte rekommendera Outlook för Android eller IOS som kalenderapp — inte utan omfattande förbättringar.

Tacksamt nog har Microsoft också förstått att något saknas (allt?). Så Sunrise Calendar får stanna kvar ett litet tag till. Åtminstone tills Oulook faktiskt fungerar bra som en kalenderapp. Om det dröjer en månad eller ett halvår, det får vi helt enkelt avvakta och se.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.