Ladda ner Gears of War 4 och Battlefield 1 inför släppet

Gears of War 4 kan nu förladdas på din Xbox One inför släppet den 11 oktober. Detsamma gäller för Battlefield 1 som inom kort börjar laddas ner för att snabbt kunna köras samma dag som spelet släpps.

Men det gäller att ha ordentligt med ledigt utrymme på hårddisken. Gears of War 4 tar upp hela 54,6 GB utrymme medan Battlefield 1 nöjer sig med 42,6 GB. Det betyder att Gears of War 4 nästan är i klass med Grand Theft Auto V som sträcker sig en bit över 60 GB.

Det är dock inte i närheten av Halo 5 som toppar med extrema 80 GB — ett helt galet stort spel att ladda ner för vem som helst. Ni kan ju bara gissa hur stora spelen blir när Xbox Scorpio med 4K-stöd släpps nästa år. Om texturerna för full-HD blir fyra gånger så stora, ja då krävs fiber för att slippa en veckas väntan.

Har du en hårddisk på 500 GB kan det vara värt att uppgradera denna till en på 2 TB eller kanske även 4 TB. Kostnaden för 2 TB är inte överväldigande stor och det räcker långt för Xbox One och Xbox One S. Frågan är — vad kan Microsoft och spelutvecklarna göra för att vi ska slippa ladda ner snart hundra gigabyte till våra datorer i framtiden?

I takt med att det blir allt ovanligare med spel på skiva (vi tittar på dig Steam) så kommer snabba internetanslutningar att bli allt viktigare för våra svenska hem — och utan en bred utrullning av fiber kommer spelarna att få längre och längre nedladdningstider att se fram emot. Och vem vill egentligen sitta och vänta i fyra dagar på att få spela det där spelet som man så gärna vill prova?

Ett litet tips så här på slutet. Om du köper ett nyare grafikkort av Nvidia från utvalda återförsäljare så får du Gears of War 4 helt gratis just nu. Det fantastiska här är att spelet är en Anywhere-titel så köper du spelet digital (eller via koden från Nvidia) kan du använda det på din Xbox och PC — utan någon extra kostnad.

Så passa på innan erbjudandet försvinner!

 

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.