Microsoft Office-paketet finns nu på Windows Store

Office Logo

Microsoft Office finns nu äntligen på Windows Store. Den populära programsviten gjordes tillgänglig via butiken precis i rättan tid inför butikslanseringen av bärbara datorn Surface Laptop med Windows 10 S.

Windows 10 S är ett operativsystem som marknadsförs vid sidan av vanliga Windows 10 som ett säkrare och mer slimmat alternativ. Uppvisningsdatorn som ska göra dig intresserad är (något dyra) Surface Laptop som presenterades tidigare i maj.

En anledning till att Windows 10 S anses säkrare än vanliga Windows 10 är att applikationer endast kan installeras från Windows Store. Ett sätt för Microsoft att låsa in operativsystemet och hindra otillåtna applikationer från att ta med sig malware från internet till datorn.

Problemet med tillvägagångssättet med Windows Store är att butiken har få populära applikationer. Och fram till helt nyligen fanns inte ens Office-paketet att ladda ner. Men det har Microsoft äntligen ändrat på och nu finns Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access och Publisher att hämta.

Det handlar inte om de fullskaliga versionerna för Windows 10 och macOS, utan begränsade varianter med nästan alla funktioner. Exempelvis saknas stöd för COM-tillägg, det finns bara 32-bitarsversioner av Office-programmen och OneNote är UWP-versionen. För OneNote betyder det ytterligare begränsad funktionalitet då standardprogrammet är betydligt mer funktionsrikt. Osis där för alla användare.

Har du redan en prenumeration på Office 365 Personal, Office 365 Home, Office 365 for Educational Plus eller Office 365 Education E5 kan du omedelbart ladda ner installationsfilerna från Windows Store. Bara logga in, ladda ner och installera.

Läs mer och hämta Office här.

Sara
Teknikintresserad till tusen och Microsoft-fantast ut i fingerspetsarna. Mitt liv kretsar kring Microsoft och deras produkter men ibland spårar jag över på andra områden som relaterar till detta.